Ayurvedski kutak

Ayurvedsko savjetovanje za postizanje ravnoteže

60 min – 300,00 Kn (39,82 eur)

Ayurveda je tradicionalna indijska medicina koja razumije da je sve što postoji sazdano od pet elemenata; vatre, vode, zemlje, zraka i prostora. Kombinacija tih pet elemenata čini tri doshe (vata, pitta i kapha), koje tvore strukturu čovjeka, drugih tvari i živih bića, te je omjer dosha kod svake osobe individualan.

Doshe ne čine samo našu tjelesnu konstituciju, nego oblikuju i naš um, misli, emocije, želje i sve što nas čini. Ravnoteža i pravilno funkcioniranje tih triju dosha u našem tijelu je preduvjet zdravlju, kako fizičkom, tako psihičkom, emocionalnom i duhovnom te problem nastaje kada ta ravnoteža postane narušena.

Neki od prvih znakova neravnoteže su česta nadutost, plinovi, žgaravica, preučestalo ili neredovito pražnjenje, osjećaj nepotpunog pražnjenja, osjećaj kamena u želucu i bolovi u trbušnom predjelu nakon obroka, neugodan zadah i/ili okus u ustima, umor, manjak fokusa, letargija, psihičko sagorijevanje itd. Ako se ne reagira na vrijeme ti se simptomi ponavljaju sve češće i u jačem intenzitetu pa počinju utjecati na kvalitetu svih naših tkiva i organskih sustava.

Kako je ayurveda majka prevencije, tako ayurvedski terapeut već kod prvih znakova neravnoteže može klijentu pomoći da se u ravnotežu vrati pomoću jednostavnih smjernica o prehrani kojima će svoju probavu održati zdravom, te savjetovanjem o primjeni dnevnih i sezonskih rutina.

Svako ayurvedsko savjetovanje je individualno prilagođeno klijentu, njegovoj tjelesnoj konstituciji, doshi, te stilu života. Uz pomoć savjeta dobivenih od terapeuta klijent će bolje razumjeti sebe i svoje potrebe te osvijestiti koje ga prehrambene i životne navike dovode do stanja neravnoteže.

Ayurvedski protokol čišćenja glave

60 min – 300,00 Kn (39,82 eur)

Ayurvedski protokol čišćenja glave je prekrasan tretman koji ne samo da njeguje cijelu glavu, lice, vlasište, oči, uši i nos, već djeluje izrazito umirujuće na naš um, uravnotežuje protok energije u području glave te na taj način djeluje i na fokus.

Protokol uključuje masažu cijele glave, lica i vrata pri kojoj  se pritišću određene marma točke, energetske točke koje dodirom aktiviramo i na taj način olakšavamo energetski protok. Pri masaži koristi se ulje individualno prilagođeno doshi (konstituciji) klijenta te se na taj način  klijent približava stanju ravnoteže. Osim masaže, protokol uključuje postupak čišćenja nosa i sinusa pomoću neti posude. Zatim slijedi kapanje očiju ugodno zagrijanim ghee maslom, „zlatnim uljem“ koje djeluje blagotvorno na sva naša tkiva pa tako i na oči. U sklopu protokola kapaju se i uši ugodno toplim sezamovim uljem, nakon čega slijedi aplikacija hoppy svijeća. Protokol također uključuje i kapanje nosa ljekovitim nasya uljem, mješavinom ljekovitih ulja i bilja rađenoj po tradicionalnoj ayurvedskoj recepturi. Svaki dio protokola je nježan, umirujuć i potpuno bezbolan

Protokol se preporuča osobama koje imaju problema sa:

– glavoboljama, migrenama, nesanicom, nemirom, manjkom fokusa i napetošću

– očima – suhoća, peckanje, iritacija, mrene, dioptrija, nošenje leća, provođenje puno vremena pred računalom, knjigom ili naprezanje očiju na bilo koji drugi način, provođenje puno vremena u prašnjavim prostorima, česta izloženost suncu i/ili vjetru

– gornjim dišnim putevima – upale sinusa, alergije, kongestije (začepljenja), svrbež i suhoća u nosu

– ušima – pretjerano stvaranje cerumena (ušnog voska), začepljenja, tinitus (pištanje u ušima), poremećaji srednjeg uha vezani uz ravnotežu, provođenje puno vremena u buci i prašini

Uz prvi protokol čišćenja glave preporuča se i ayurvedsko savjetovanje za postizanje ravnoteže kako bi svaki klijent znao kako održavati poželjno stanje pomoću prehrane, biljnih pripravaka te dnevnih i sezonskih rutina i na taj način što manje ovisio o pomoći terapeuta.

Energetsko iscjeljivanje pomoću kristala

30 min – 160,00 Kn (21,24 eur)

Energetsko iscjeljivanje je nježan, podržavajuć tretman kojim se postiže bolji protok energije u tijelu što direktno pozitivno utječe na svaku razinu našeg bića. Na nježan način uklanja energetske blokade do kojih može doći zbog fizičkih, psihičkih ili emocionalnih uzroka.

Tretman se posebno preporuča osobama kojima je potrebna podrška u oporavku, bilo da je riječ o fizičkoj, psihičkoj ili emocionalnoj traumi. Pošto se tretmanom klijentu povećava energetski kapacitet, isto se tako tretman preporuča kao priprema na izazovne i stresne situacije. U ovom tretmanu koriste se kristali kao pomagači u kanaliziranju energije i djelovanja koje želimo postići, no ako iz bilo kojeg razloga klijent ne želi kristale, bez problema može primiti iscjeljivanje i bez njih.

U samom tretmanu koriste se ametist, rozenkvarc i gorski kristal, „zlatni trokut“ kristala koji se međusobno podupiru u djelovanju. Ametist smiruje živčani sustav, smanjuje bol, upale i grčeve te stimulira i pokreće energiju. Rozenkvarc ima blagotvorno, nježno i podržavajuće djelovanje na cijelo naše biće. Donosi osjećaj mira, ljubavi i nahranjenosti. Gorski kristal povećava receptivnost odnosno primanje samog iscjeljivanja tako što otvara i čisti energetske kanale.

Aromamasaža

60 min – 250,00 Kn (33,18 eur)
90 min – 350,00 Kn (46,45 eur)
120 min – 400,00 Kn (53,09 eur)

Aromamasaža samo je jedna od tehnika koju aromaterapija koristi u cilju poboljšanja općeg zdravlja.

Aromaterapija je dio fitoterapije koji kontrolirano koristi eterična ulja i esencija u svrhu očuvanja zdravlja te prevencije i liječenja bolesti na razinama duha, tijela i uma.

Prilikom aromamasaže tretiramo cijelo tijelo hladno prešanim baznim i certificiranim 100% čistim, eteričnim terapeutskim uljima. Ulja kroz kožu ulaze u krvotok te djeluju na tijelo kao na sustavnu cjelinu. Ovisno o kemijskom sastavu ulja, možemo ciljati određene organe ili sustave unutar tijela. Osim na tijelo, ulja će djelovati i na emocije i na duh. 

Aromamasaža je priča o harmoničnoj sinergiji biljaka koja se udružuju kako bi vam pružila jedinstveno i individualno iskustvo, koje će danima ostaviti trag na vaš svakodnevni život.

Aromamasaža ne mora nužno biti samo opuštajuća. Naravno da smo uglavnom užurbani I tražimo opuštanje, ali nismo ni svjesni da nam nekada treba nešto što će nas energizirati, centrirati, potaknuti na promjenu, vratiti u sebe, dati nam dovoljno samopouzdanja da slijedimo put svog srca… Eterična ulja mogu sve to!

Bitno je uspostaviti odnos sa terapeutkinjom, prenijeti joj kako se osjećate i na čemu želite raditi, a ona će vam složiti kombinaciju koja će vas podržati u trenutnoj etapi vašega puta. Osim aromamasaže, možete zatražiti i aroma ili fitoterapeutske savjete za zdravlje.