Naše usluge - Masaže

Klasična Masaža

30 min.   25 €   188,36 kn
45 min.   30 €   226,04 kn
60 min.   35 €   263,71 kn

Klasična masaža, poznata i pod imenom Švedska masaža, jedna je od najpoznatijih i najčešće traženih oblika masaže. Osmislio ju je švedski liječnik Per Henrik Ling u 19. stoljeću kako bi njome nadopunio tradicionalnu medicinsku njegu.

Sama masaža bazira se na tretiranju mišića, otklanjanju napetosti i poboljšavanju cirkulacije. Za poboljšanje cirkulacije i izbacivanje toksina iz mišića koristi se 5 osnovnih elemenata (pokreta) koji su uvijek usmjereni prema srcu radi što bolje prokrvljenosti.

Iz tog razloga temperatura tijela može se tijekom masaže povisiti za 2 do 3 stupnja i to ne samo na površinskim dijelovima, već i u potkožnom tkivu i mišićima.

Na taj način povećava se:

 • opskrba kisikom i hranjivim tvarima,
 • pojačava izlučivanje vode iz organizma
 • podiže imunitet.

Njen intenzitet varira sukladno potrebama osobe koja se masira. Klasična masaža aktivira parasimpatički sistem što dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode i posjeduje opće umirujuće djelovanje.

Medicinska masaža

30 min.   25 €   188,36 kn
45 min.   30 €   226,04 kn
60 min.   35 €   263,71 kn

Primjenjuje se kod raznih bolnih stanja, koje nažalost zbog današnjeg sjedilačkog načina života nisu rijetka. Bolovi u leđima i između lopatica, ukočeni vrat, bolovi u ramenima, glavobolja, probavne smetnje, ograničena pokretljivost zgloba, mišićna atrofija, problemi s cirkulacijom, grčevi, edemi zglobova i umor samo su neki od simptoma organizma pod stresom.

Liječenje ili ublažavanje tih bolnih stanja postiže se:

 • intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja,
 • boljom opskrbom tkiva kisikom,
 • ubrzanjem metabolizma,
 • diuretskim učinkom,
 • povećavanjem opsega kretnji u zglobovima, itd…

Zahvati su intenzitetom prilagođeni bolnim mjestima i preferencijama. S obzirom da masaža općenito opušta od anksioznosti i nervoze uslijed stresa, poboljšava se san i uklanjaju napetosti, što dovodi do opuštanja tijela i uma.

Manualna terapija po Kaltenborn-Evjenth pristupu

50 min.   45 €   339,05 kn

Ova vrsta terapije obuhvaća širok spektar terapijskih pristupa. Manualna terapija obuhvaća sve vrste tehnika koje se izvode rukama, što govori i porijeklo riječi “manus” što znači ruka. Definirana je kao postupak kod kojeg se rukama, putem direktnog kontakta s tijelom liječe zglobovi i meka tkiva. Rad terapeuta usmjeren je na strukturu tijela, a primjenom kontrolirane i konkretno usmjerene sile ruku na tijelo poboljšava se mobilnost zglobova, mišića i vezivnih tkiva.

Terapija je prirodna i sigurna, s ciljem promicanja dugoročnog zdravlja. Učinkovita je kod različitih problema koji uključuju tegobe s kralježnicom, zglobovima, upale živaca (npr. išijas), reumu, sportske ozljede, kao i stanja poput migrena, nesanice, anksioznosti i ostalih simptoma uzrokovanih stresom.

Kaltenborn-Evjenth koncept

Pristup smišljen 50-ih godina 20. stoljeća, fuzija je narodne i sportske medicine, tradicionalne fizioterapije, osteopatije te ortopedske medicine. Dio je mišićno koštane fizioterapije, a sastoji se od specifičnog pregleda i terapije zglobova, mišića i perifernih živaca. Točnim određivanjem strukture koja je u disfunkciji i posljedično uzrokuje bol (mišić, zglob, ligament, živac…) terapeut postavlja dijagnozu i određuje kojom tehnikom će pristupiti rješavanju problema.

Tajlandska (Thai) masaža

60 min.   40 €   301,38 kn
90 min.   50 €   376,73 kn
120 min.   60 €   452,07 kn

Tradicionalna tajlandska masaža jedinstveni je oblik rada na tijelu koji se stoljećima prakticira na Tajlandu.

Ovaj istočnjački oblik terapije, poznat kao i thai yoga masaža, istovremeno je usmjeren i na tijelo i na um. Thai masaža svoje teorijsko uporište ima u yoga filozofiji i ayurvedi, čiji je cilj postizanje i održavanje zdravlja na svim razinama – tjelesnom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom.

Rad na meridijanima izravno utječe na opće psihofizičko stanje primatelja tretmana, jer dovodi do stanja duboke opuštenosti i uravnoteženja rada različitih tjelesnih sistema.

Tradicionalna Thai masaža izvodi se bez ulja, preko odjeće, na prostirci na podu, a ovisno o potrebama primatelja, može biti blagog, srednjeg ili jačeg inteziteta.

Hot Stone masaža

60 min.   40 €   301,38 kn
90 min.   50 €   376,73 kn

U ovoj vrsti masaže djeluje se na dubinska tkiva tijela postavljanjem vrućeg bazaltnog kamenja na više akupresurnih točaka.

Toplina opušta tijelo u kratkom vremenu, pojačava cirkulaciju i oslobađa napetost u dubljim slojevima mišića, a dugi masažni pokreti povećavaju osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Hot stone masaža je djelotvorna ako imate bolove u mišićima, lošu cirkulaciju, reumatska i artritična stanja, fibromialgiju, nesanicu i ostale simptome koji ukazuju na neravnotežu u organizmu.

Deep tissue masaža

60 min.   40 €   301,38 kn
90 min.   50 €   376,73 kn

Masaža dubinskih tkiva je manualna tehnika kojom se tretiraju miofascijalne strukture tijela (mišićno i vezivno tkivo).

Koriste se isti pokreti i tehnike kao i u klasičnoj masaži, no s puno jačim intenzitetom – uključena je primjena kontinuiranog pritiska pomoću sporih, dubokih poteza kako bi se došlo do unutarnjih slojeva mišića.

Cilj masaže je uklanjanje različitih vrsta promjena i napetosti u tonusu tkiva koje uzrokuju tegobe kao što su kronična napetost, bol, smanjena pokretljivost i fleksibilnost te ožiljkasta tkiva.

Prenatalna Masaža

30 min.   25 €   188,36 kn
45 min.   30 €   226,04 kn
60 min.   35 €   263,71 kn

Masaža prilagođena trudnicama i  njihovim specifičnim potrebama u svim fazama trudnoće. Promjene koje se događaju ne samo na fizičkom, već i na mentalnom i emotivnom nivou mogu rezultirati različitim tegobama, od pojave napetosti i boli u različitim dijelovima tijela, najčešće u predjelu zdjelice i donjeg dijela leđa, do anksioznosti i sličnih smetnji koje umanjuju kvalitetu života.

Takva psihofizička stanja mogu se tretirati i smanjiti ovom masažom na nekoliko načina:

 • stimulacijom cirkulacije u bolnim područjima,
 • opuštanjem mišića,
 • produbljivanjem i osvještavanjem disanja djeluje se na živčani sustav
 • smanjuje se razina stresa,
 • oslobađa se od fizičkog i emocionalnog umora,
 • priprema trudnicu za sam porođaj.

Kod prenatalne masaže vrlo je bitan i položaj primateljice. U studiju raspolažemo opremom kako bi vaša masaža bila ugodna i u poodmakloj trudnoći. Možete odabrati masažu na stolu prilagođenom trudnicama ili na body cusion­-u koji se prilagođava anatomiji trudnica.

masaža - medicinska masaža

Holistička masaža

60 min.   40 €   301,38 kn
90 min.   50 €   376,73 kn

Holistička masaža kombinacija je više komplementarnih tehnika – medicinske masaže, akupresure, refleksoterapije i određenih manipulativnih zahvata.

Holistički pristup zdravlju promatra ljudski organizam kao cjelinu koja, u stanju ravnoteže, odnosno zdravlja, skladno funkcionira.
Naglasak je na uzrocima oboljenja i općem psihofizičkom stanju osobe te je stoga svaki tretman prilagođen trenutnim potrebama primatelja masaže.

Različiti aspekti suvremenog života, poput stresa, nepravilne prehrane i loših životnih navika mogu blokirati energetske tokove, što dovodi do neravnoteže na različitim nivoima  – stalni umor, nesanica, razdražljivost, bolovi u leđima i glavobolje samo s neki od pokazatelja.

Holistička masaža potiče prirodne procese u tijelu energije te povoljno djeluje na živčani sustav.