Centar za Yogu, Bodywork i Masažu DDZ

Centar za Yogu, Bodywork i Masažu DDZ mjesto je u kojem nam je cilj putem različitih tehnika rada na tijelu, edukacija i razmjene informacija poboljšati kvalitetu života onih koji pokucaju na naša vrata (možete slobodno i pozvoniti).

U individualnom i grupnom radu s klijentima, njegujemo holistički pristup osobi i njenom zdravlju, pritom uzimajući u obzir njeno trenutno stanje i postavljajući zajednički cilj kroz različite pristupe rada, kako bi prepoznali svoje kvalitete i napravili promjene koje vode uravnoteženom načinu života.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

To be touched

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

is to be

connected

Dobrodošli

Centar DDZ, Petrova ulica 8, 10000 Zagreb

Osim klijentima, početna ideja nam je podržati i rad terapeuta koji se bave različitim, a opet srodnim tehnikama rada na tijelu.

Centar se sastoji od nekoliko radnih jedinica koje su opremljene za rad terapeuta različitih smjerova obrazovanja i rada, od masera, fizikalnih terapeuta, bodywork praktičara do instruktora joge, pilatesa i ostalih tehnika.

Svaku radnu jedinicu je moguće unajmiti u vremenskom periodu već od pola sata, a moguć je dogovor oko vrste i perioda najma prema vašim potrebama.

Osim klasičnih masažnih stolova, raspolažemo i opremom za rad s trudnicama u svim fazama trudnoće, matom-om i body cusion-om za tretmane na podu, švedskim ljestvama za gimnastičke vježbe i tehnike iz fizikalne terapije te rekvizitima za yogu i pilates.

U cijenu najma radne jedinice ulazi i uređen sanitarni čvor, korištenje novouređene kupaonice, ručnika, ulja za masažu i svlačionica za vaše klijente.
Dostupni smo svaki radni dan od 8 do 21 sat uz obaveznu najavu.
Također postoji mogućnost promocije vaših usluga na našim on-line kanalima i među našim klijentima.

Centar se nalazi na vrlo frekventnoj lokaciji u Petrovoj ulici preko puta Petrove bolnice, a parking oko zgrade i okolnim ulicama je unutar 2. (žute) zone tvrtke Zagreb Parking.

Sva pitanjima i prijedlozi su dobrodošli, centar Dodirom Do Zdravlja je otvoren za različite vrste suradnje komplementarnih djelatnosti.

Naš team

Iva-Martina Bašić

Suosnivačica i voditeljica yoga & bodywork studija DDZ,  učiteljica joge i shiatsu praktičarka.

Sa svijetom joge upoznala se prije dvadeset godina te, zainteresiravši se za rad na tijelu i poboljšanje kvalitete života, pohađa različite seminare i radionice na tu temu kako bi je nakon nekog vremena i sama počela podučavati. Njeni satovi koncipirani su tako da su prikladni kako za potpune početnike, tako i za napredne vježbače, a ljubav prema slow flow stilu i klasičnoj hatha jogi reflektira se na njeno podučavanje.

Edukacija za shiatsu praktičara otvorila joj je sasvim novi pogled na svijet u kojem se spajaju um, duh i tijelo te na njenim satovima često možete slušati i o energetskoj anatomiji čovjeka, čakrama, meridijanima i njihovoj povezanosti sa psihofizičkim stanjem.

U bodywork tretmanima radi na fizičkim (bolovi u vratu i leđima, smanjena pokretljivost, išijas, migrene…) i psihičkim stanjima (umor, nesanica, gubitak koncetracije, teškoće pri donošenju odluka…), kod kojih joj je najbitniji holistički pristup osobi i njenom zdravlju te princip podrške.

Sara Vujičić

Gledajući svoj životni put iz sadašnje perspektive, jasno vidi da je čovjek oduvijek bio njen centar interesa.
U Prirodoslovnoj školi razvija interes za ljudsko tijelo i različite načine njegovog njegovanja, a nakon toga, želeći produbiti znanje o toj temi, završava studij fizioterapije na Zdravstvenom učilištu.

Svjesna da je tijelo samo pokazatelj onoga što se dešava na drugim razinama našeg bića, učeći na svome iskustvu kroz izazovna razdoblja, okrenula se proučavanju čovjeka kao cjeline te upisala holističku akademiju gdje uči o tradicionalnoj indijskoj medicini – ayurvedi i sankhyi – indijskoj filozofiji.

Bavi se masažom, ayurvedskim savjetovanjem i protokolima te energetskim iscjeljivanjem pomoću kristala te raspolaže s raznim tehnikama koje pomažu u smirivanju i smanjivanju naboja vezanog uz određeni problem koji osoba ima.

Primjenjujući sve naučeno prvo na sebi, ayurveda i holistika zavukle su mi se pod kožu i ušle u srce i sve mi se čini da se ne misle pomaknuti ni milimetra.  Sa takvim srcem, punim životne radosti i strasti, pristupam svemu što čini moj život, pa tako i klijentima s kojima se susretnem“.

Ines Nađ

Certificirani konzultant ayurvedskog načina života, ayurvedski klinički terapeut, yoga učitelj, refleksoterapeut, aromaterapeut i fitoterapeut.

Inspiraciju za konstantnim učenjem i nadograđivanjem crpi iz svoje orijentacije prema zdravlju i poboljšanju kvalitete življenja te želje za pomaganjem drugima. Bavi se proučavanjem i podučavanjem optimalne prehrane, načina razmišljanja i životnih navika koje nas mogu dovesti do mentalnog, duševnog i tjelesnog blagostanja.

Posjeduje i dugogodišnje iskustvo u aromaterapiji, fitoterapiji i izrađivanju prirodne kozmetike.

U yogi, meditaciji i konzultacijama naglasak stavlja na terapeutski aspekt te njeguje holistički pristup. Zbog opširnog znanje iz anatomije ljudskog tijela, na satu yoge možete očekivati puno detalja o pravilnoj posturi te prevenciji ozljeda.

Ines smatra da je naše tijelo naš glavni učitelj i na tom principu kreira individualne savjete kako za asane tako i za prehranu.

Yogu doživljavam kao alat pomoću kojega možemo pomoći sami sebi u cilju integracije uma i tijela, odnosno povezivanja sa samim sobom. Ovaj spoj nam je prijeko potreban kako bi uspješno živjeli u miru i zdravlju.

Borna Pejić

Student je zadnje godine fizioterapije i licencirani maser terapeut.

Sportski orijentiran i fizički aktivan, svjestan je važnosti održavanja tijela zdravim i pokretnim te posebni naglasak stavlja na sportsku i medicinsku masažu za prevenciju ozljeda i otklanjanje bolnih stanja.

Kontinuirano radi na svome znanju i vještinama – educira se i istražuje razne aspekte zdravlja (trening, terapija, prehrana, manualne tehnike, holistička medicina…) i višegodišnji je trener boksa i natjecatelj s nekoliko medalja.

Na grupnim ili individualnim treninzima podučit će vas tehnikama miofascijalnog opuštanja, istezanja, vježbama mobilnosti i stabilnosti te aktivacije i ravnoteže koji su sastavni dio svakog kvalitetnog treninga.

Ivica Tomljanović

Vlada masažnim tehnikama i istoka i zapada.

U svom dvadesetogodišnjem radnom iskustvu po različitim spa centrima i kruzerima skupio je bogato iskustvo i ovladao različitim masažnim tehnikama koje primjenjuje ovisno o potrebama osobe na kojoj radi, a kako bi proširio polje djelovanja uči nuad bo rarn, na zapadu poznatiju kao tajlandska masaža.
Ova vrsta masaže bazira se na istočnjačkoj filozofiji definicije zdravlja kao stanja ravnoteže koja se postiže dovođenjem tijela u stanje potpune opuštenosti, u kojoj tijelo ima mogućnost uči u proces homeostaze, odnosno iscjeljivanja samog sebe, odnosno onih dijelova koji nisu u balansu.

Osim klasične tajlandske masaže na matu, Ivica radi i thai na masažnom stolu te deep tissue, hot stone masažu i refleksoterapiju.

Marija Kuća

Zvanje stručnog prvostupnika fizioterapije stječe na stručnom studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

Pri kraju školovanja započinje sa stjecanjem iskustva u Hrvatskom ragbijaškom savezu gdje je i danas fizioterapeut za sve uzraste, te povremenim radom u hokeju i drugim sportovima.
Kao vanjski suradnik surađuje s orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Tokom rada pohađa mnoge edukacije i seminare kao što su Klinička Neurodinamika, Kinesiotaping, Medical Flossing itd. s naglaskom na manualnu terapiju po Kaltenborn/Evjenth pristupu.
Koncept se sastoji od specifičnog pregleda i terapije zglobova, mišića i perifernih živaca. Kod problema sa zglobovima primjenjuju se tehnike mobilizacije i manipulacije, dok kod mišića frikcijske i funkcionalne masaže te istezanja.

Kod problema perifernih živaca primjenjuje se trakcijska dekompresija, otvaranje kanala gdje živac prolazi i klizanje istog. 

Marija Vig

Kako je njen interes oduvijek bio čovjek i njegovo fizičko, mentalno i duševno zdravlje, još od mladosti usmjerena je očuvanju ljudskog zdravlja kroz razne tehnike i holistički pristup životu i zdravlju.

Kroz svoja vlastita iskustva, radom na sebi i svom zdravlju, sazrijeva odluka da sa svim stečenim i naučenim znanjima pomogne i drugima u prevenciji i očuvanju dobrog fizičkog, psihičkog i emotivnog zdravlja.

Predstavlja vam se radom za vaše zdravlje kroz Antistresnu masažu cijelog tijela, Anticelulitnu masažu, Prenatalnu masažu – za trudnice, Kinesku refleksnu masažu stopala te Relaksirajuću masažu lica.

Nudi vam također i Life coaching individualne termine kroz koje će vam pomoći kako osvijestiti sebe i svoja nutarnja znanja kao daljnji putokaz za lakše prolaske kroz svakodnevna iskustva.

Dugogodišnjim radom na sebi i drugima stopila je sve svoje nutarnje vještine i završene edukacije u jednu cjelinu.