Što je Shiatsu

Vještina čija je osnova akupresura, a osnovna tehnika pritisak.
Riječ „shiatsu“ japanskog je porijekla, a u prijevodu znači pritisak prstom.
Esencija shiatsua je svjestan dodir, a cilj tretmana preko akupresurnih točaka (tsubo-a) uspostaviti kvalitetniji protok u tijelu  te time podržati prirodne sposobnosti pojedinca za uravnoteženim funkcioniranjem.

Shiatsu tretman je učinkovit pri:

  • otklanjanju napetosti i simptoma stresa,
  • kod bolova u leđima,
  • ukočenosti i ograničenih kretnji zglobova,
  • slučaju kroničnog umora, nesanice te „burn out“ sindroma,
  • izvrsna je podrška svim tjelesnim sustavima.

Kako je cilj tretmana djelovati na osobu u cjelini, praktičar se u tretmanu osim pritiskom služi raznim pristupima rada na tijelu, od istezanja i rotacija do raznih korektivnih tehnika.

Shiatsu se razvio iz japanske tradicionalne Anma masaže koja je oplemenjena znanjima Tradicionalne kineske medicine o kretanju Qi-a, yinu i yangu i Pet elemenata transformacije. Tretman se izvodi na prostirci na podu, primatelj je u ležećem ili sjedećem položaju.

60 min.   40 €   301,38 kn

Savjetujemo da tijekom tretmana budete odjeveni u udobnu pamučnu odjeću kako bi tijelu omogućili slobodan pokret te da ne konzumirate veće obroke 2 sata prije tretmana.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Mind

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Body

Soul

Shiatsu za trudnice

60 min.   40 €   301,38 kn

Kako se shiatsu prilagođava svakom klijentu, redoviti tretmani mogu pružiti veliku podršku tijekom razdoblja trudnoće.
Kroz nježan i svjestan dodir ublažavaju se tegobe koje dolaze s tjelesnim promjenama, kao i emocionalna stanja koja se mijenjaju pod utjecajem hormona.

S obzirom da je bit shiatsu-a svjestan dodir, primateljica tretmana se različitim tehnikama dovodi u stanje duboke opuštenosti na tjelesnoj, mentalnoj i emotivnoj razini, što naravno dobro djeluje i na bebu.

Shiatsu tretman može se primati u svim fazama trudnoće jer njime podržavamo procese koji se odvija u tijelu – samu trudnoću.